niews

 

 

Op dit moment is Odara Tg. Bezig met de projecten: 

 

WOEST >>>

 

Deze voorstelling vertelt de persoonlijke verhalen van jongens met een Moslims achtergrond die worstelen met hun seksuele geaardheid.

De maker wil met deze voorstelling homoseksualiteit bespreekbaar maken en begrip kweken binnen de Islamitische wereld.
Deze voorstelling is in samenwerking met het theater Mozaïek in Amsterdam West.

Première: najaar 2011 bij Theater Mozaïek

La Princesse Jaune(De gele prinses)>>>

 

La Princesse Jaune is een muziek-theater, opera-achtige voorstelling gebaseerd op de gelijknamige opera van de Franse componist Camille Sain-Säens. Deze eenakter gaat over de Nederlandse kunstenaar, Kornelis, die helemaal verliefd is geworden op een portret van een Japanse prinses dat hij zelf gemaakt heeft. Onder invloed van zijn drugsgebruik gaan realiteit en droom steeds meer door elkaar lopen. Lena, een meisje dat verliefd is op Kornelis probeert hem weer met beide benen op de grond te krijgen. Door de hallucinerende middelen die Kornelis neemt, ziet hij Lena aan voor de Japanse prinses. Dit leidt tot de nodige emotionele conflicten, maar uiteindelijk realiseert Cornelius zich dat hij verliefd is op Lena en komt alles op zijn pootjes terecht.

Later meer info >>>

Le Poeme Eletronique>>>

 

Odara Tg is terug met het muziek programma ‘Le Poeme Electronique’. Het thema van dit jaar is “zee”. Marcos Rabello heeft een selectie gemaakt van Braziliaanse nummers en Nederlandse gedichten die over dit thema gaat.

Bij deze voorstelling gaat de theatermaker Marcos Rabello op zoek naar een combinatie tussen Brazilië en Nederland. Daarvoor gebruikt hij in dit programma gedichten in het Nederlands in combinatie met Braziliaanse en elektronische muziek. Door middel van voordracht, zang, live sampling en live Braziliaanse muziek worden de gedichten op een muzikale wijze op het podium neergezet.

Later meer info >>>

 

 

Marcos Rabello ontwikkelt ook theatrale installaties.\\ Techno Shadows(2010)

“Techno Shadows” is een social interactive installatie in de openbare ruimte.

Voor deze installatie vertaalde de interdisciplinaire kunstenaar Marcos Rabello het element ‘schaduw’ uit de natuur naar de digitale wereld, waarbij een boom als medium fungeerde. Door middel van profielspots heeft Rabello een ‘eigen’ schaduw van de boom gecreeerd. Nadat de zon onder is, begint de “performance”. Als iemand de boom nadert gaat de eerste spotlight aan en verandert de schaduw op de grond; het wordt groter. Naarmate dat de voorbijganger dichter bij de boom komt, wordt de virtuele schaduw steeds groter. Als de passant wegloopt, verdwijnt de schaduw. Voor deze installatie heeft de kunstenaar een ultrasound sensor gebuikt, geïnstalleerd aan de boom.
Met dit kunstwerk wil Marcos Rabello door middel van technologie mensen bewust maken van het natuur in urban surrounding.

Foto’s >>

video’s >>\\ As the wind blows(2010)

Bij deze installtie brengt de kunstenaar de buiten wereld naar binnen. Hier gebruikt de kunstenaar de wind als medium.
In deze installatie is een buitengeplaatste windsensor gekoppeld via een computer aan binnen opgestelde föhns. Iedere föhn is geplaatst in een lange baan(labirintus) gemaakt van doorzichtig plastic. Als het buiten voldoende waait, slaan de drie föhns aan. Hierdoor ontstaat een soort van golfbeweging in de plactic banen. Naarmate er minder of meer wind staat, zullen de golfbewegingen in de banen kleiner dan wel groter zijn.

Met dit generatieve kunstwerk wil de kunstenaar aandacht vragen voor de kracht van de wind en hoe deze ons leven kan beïnvloeden.
Energie van buiten naar binnen transformeren. Gratis energie van buiten naar binnen (groene energie?)\\ Sonic plants(2009)

Hierbij gebruikt Marcos Rabello een plant als medium. Van een plant is een theremin gemaakt. Als iemand dichter bij de plant komt, maakt de plant een geluid gelijk aan het geluid van een theremin. De hoogte van het geluid is afhankelijk van de afstand tot en plant en de bewegingen die gemaakt worden. Daarnaast is het ook afhankelijk van de persoon zelf. Hiermee kan bij wijze van spreken iedere persoon zijn eigen geluidscompositie maken.
De kunstenaar stond versteld van de hoeveelheid elektriciteitskracht die een plant heeft en de gevoeligheid van een plant voor muziek, vooral klassieke muziek. Het is bewezen dat planten sneller groeien als in de omgeving klassieke muziek wordt gepeeld.

Met dit kunstwerk wil de kunstenaar mensen bewust maken van de kwetsbaarheid van planten in onze direct omgeving.Foto’s >>

Video >>

 

Designed by Angel Design